Marianna_Story page_1_1366x692

Μαριάννα Πέππα
Πρόεδρος της Οργάνωσης «Δείπνο Αγάπης».

Η Μαριάννα περπατούσε συχνά στο κέντρο της Αθήνας. Ποτέ, όμως δεν προσπερνούσε όσα συνέβαιναν γύρω της. Δεν μπορούσε να αγνοήσει την αγωνία, την απομόνωση και την εξαθλίωση των αστέγων της Αθήνας. Έβλεπε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που ζούσαν στον δρόμο συνεχώς μεγάλωνε και δεν ήθελε να συνηθίσει το μάτι της σε αυτή την εικόνα. Δεν ήθελε να γίνουν αυτοί οι άνθρωποι ένα ακόμα κομμάτι του σκηνικού της πόλης. Σίγουρα, κάποιες μέρες, η κούραση από την προετοιμασία και τις διανομές είναι μεγάλη, αλλά για τη Μαριάννα, είναι μια κούραση γλυκιά, που αξίζει κάθε πόνο.

Ανακαλύψτε την ιστορία της

Marianna_Story page_2_1100x605

Η ανησυχία και το ενδιαφέρον της Μαριάννας για τους άστεγους της πόλης γίνεται δράση τον Δεκέμβριο του 2014, όταν αποφασίζει να δημιουργήσει το «Δείπνο Αγάπης». Γιατί μπορεί να είναι πιο εύκολο να αδιαφορείς ή να περιμένεις από άλλους να κάνουν την αρχή, αλλά αν πιστέψεις στις δικές σου δυνάμεις και αναλάβεις δράση, ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος, πιο γρήγορα απ' όσο νομίζεις.

«Όταν δεν αδιαφορούμε, μπορούμε να φτιάξουμε έναν πάρα πολύ όμορφο κόσμο».

Marianna_Story page_3_840x460

Διανέμοντας έτοιμο φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης σε αστέγους με το «Δείπνο Αγάπης».

Μπροστά στον ανθρώπινο πόνο, η Μαριάννα αναλαμβάνει δράση. Προσπαθεί να τον «αγκαλιάσει», να τον γιατρέψει, να τον απαλύνει. Οι στιγμές που περνάει με αυτούς τους ανθρώπους, οι προσωπικές ιστορίες που μοιράζονται μαζί της, την «αγγίζουν» και τη συγκινούν. Μέσα από την αγάπη, την επιμονή και τη συνέπεια σ' αυτό που κάνει, έχει «χτίσει» μαζί τους σχέσεις ουσιαστικές και ειλικρινείς. Σχέσεις που δεν έχουν αλλάξει μόνο τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον κόσμο αλλά και την ίδια. Νιώθει πλέον πολύ πιο δυνατή.

«Μου δίνει δύναμη η αγάπη των ανθρώπων που με περιβάλλουν, των ανθρώπων που φροντίζουμε… Θεωρώ πως είμαι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος».

Marianna_Story page_4_1366x682

Ένα «Δείπνο Αγάπης» σερβίρεται τα βράδια στους δρόμους της Αθήνας

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη βράδυ, μόλις σχολάνε από τις δουλειές τους, η Μαριάννα και οι υπόλοιποι εθελοντές της οργάνωσης ξεκινούν τις προετοιμασίες ώστε το βράδυ να μη λείψει τίποτα στους περίπου 250 αστέγους που επισκέπτονται. Μόλις νυχτώσει, βγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας, καλύπτοντας μία ακτίνα περίπου 5 χιλιομέτρων στο ευρύτερο κέντρο της πρωτεύουσας. Η διανομή φαγητού από το «Δείπνο Αγάπης», εκτός από μέσο επιβίωσης για τους ανθρώπους που κοιμούνται στον δρόμο, είναι κι ένας τρόπος κοινωνικοποίησης.

«Όταν ο άλλος είναι απομονωμένος, και ενδεχομένως δεν του έχει απευθύνει κανείς τον λόγο ακόμα και ολόκληρη τη μέρα, και μια ομάδα ανθρώπων, από το πουθενά, του προσφέρει ένα πιάτο φαγητό, ένα ζεστό χαμόγελο και του λέει “ξέρεις, θα ξανάρθω", ε αυτό είναι κάτι».

Marianna_Story page_5_839x460

Όλοι όσοι συμμετέχουν στο «Δείπνο Αγάπης» είναι εθελοντές. Αφιερώνουν τον λίγο ελεύθερο χρόνο που τους απομένει μέσα στην εβδομάδα για τη φροντίδα των ευάλωτων συνανθρώπων τους που κοιμούνται στον δρόμο.

«Μπορεί να σκεφτεί κάποιος ότι δουλειά και εθελοντική εργασία δεν συνδυάζονται εύκολα. Δεν ισχύει. Πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε χρόνο για όλα όσα μας γεμίζουν πραγματικά. Και αξίζει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες γι' αυτά. Όλα συνδυάζονται. Και η δουλειά και ο εθελοντισμός και η οικογένεια. Μπορούμε να το κάνουμε, αρκεί να το θελήσουμε».

Το «Δείπνο Αγάπης», η ιδέα της Μαριάννας που πήρε σάρκα και οστά πριν από έξι περίπου χρόνια, μεγάλωσε πολύ μέσα σε αυτό το διάστημα. Σήμερα, ο αριθμός των εθελοντών που ασχολούνται ενεργά με τη διανομή φαγητού, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, φτάνει τους 35.

«Η δουλειά μας στο “Δείπνο Αγάπης” δεν είναι δύσκολη. Μας δίνει τόσα πολλά».

Για τη Μαριάννα, όλη αυτή η προσφορά, τα χαμόγελα που βλέπει, η ευγνωμοσύνη που εισπράττει, οι σχέσεις που δημιουργεί, της παίρνουν όλη την κούραση μακριά. Αυτό που την πονάει, όμως, είναι η αδιαφορία. Δεν μπορεί να δεχτεί πως κάποιος, ενώ έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει, δεν το κάνει. Με την προσφορά και την αγάπη γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

«Για μένα το “Δείπνο Αγάπης” σημαίνει προσφορά, σημαίνει δράση, σημαίνει ανθρωπιά και ενσυναίσθηση. Σημαίνει πάρα πολλά πράγματα. Σημαίνει “δεν προσπερνώ”.»Στόχος της Μαριάννας είναι το «Δείπνο Αγάπης» να μεγαλώσει κι άλλο. Να φτιαχτεί ένα κέντρο ημερήσιας φροντίδας, να μεταφερθεί και σε άλλες πόλεις, να δει ανθρώπους να ξεχύνονται στις γειτονιές τους και να βοηθούν όσους μπορεί να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

«Η αγάπη είναι τα πάντα. Είναι ο τρόπος που αναπνέεις, μιλάς, φέρεσαι, αγκαλιάζεις, φιλάς, είναι ζωή για μένα η αγάπη».

https://www.facebook.com/deipnoagapis.gr

Κάνοντας κλικ στο(α) παρακάτω Link (σύνδεσμος) , θα μεταφερθείτε σε ένα άλλο site (ισότοπο) που λειτουργεί ανεξάρτητα και δεν το διαχειρίζεται η GSK. H GSK δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο αυτού του site. Εάν δεν επιθυμείτε να φύγετέ από το παρόν site, μην επιλέξετε το/τα παρακάτω link.

Panadol Extra - For everyday Toughies

Panadol Extra
για τον δυνατό πόνο.

To Panadol Extra προσφέρει αποτελεσματική ανακούφιση από τους δυνατούς πόνους όπως πονοκέφαλο, σωματικούς πόνους, ημικρανίες, πόνους αρθρώσεων, πονόδοντο, πονόλαιμο και πόνους περιόδου. Μάθετε πως το Panadol Extra προσφέρει 3 φορές πιο γρήγορη απορρόφηση για δράση στον δυνατό πόνο* και διευκολύνει το έργο των σύγχρονων Toughies.

*σε σύγκριση με τα κοινά δισκία με το συνδυασμό παρακεταμόλης και καφεΐνης στα πρώτα 30 λεπτά βάσει στοιχείων φαρμακοκινητικής.

Επιλέγοντας τον παραπάνω σύνδεσμο,

θα μεταφερθείτε σε εξωτερική ιστοσελίδα η οποία λειτουργεί
ανεξάρτητα και δεν ανήκει στην GSK. Η GSK δεν αναλαμβάνει ευθύνη
όσον αφορά το περιεχόμενο της παραπάνω ιστοσελίδας.
Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να μεταφερθείτε εκτός της ιστοσελίδας
της GSK, παρακαλούμε μην επιλέξετε τον παραπάνω σύνδεσμο.

Να συνεχίσει Μείνε σε αυτή τη σελίδα