Maxairas_SP_image_1_1366x692

Κωνσταντίνος Μαχαίρας
Γ. Διευθυντής της Οργάνωσης ΓΗ

H επιθυμία του Κωνσταντίνου να είναι μέρος μιας ομάδας που παλεύει κάθε μέρα για κάτι καλύτερο, καθώς και η πίστη του ότι μέσα από την απώλεια καταλαβαίνει κανείς ότι δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο - πρέπει να το αφιερώσει σε κάτι που τον κάνει ευτυχισμένο - αποτέλεσαν τους καθοριστικούς παράγοντες για να ασχοληθεί με την Οργάνωση ΓΗ. Κάποιες φορές μπορεί να είναι σκληρή και απαιτητική δουλειά, αλλά για τον Κωνσταντίνο, κάθε πόνος αξίζει.

Ανακαλύψτε την ιστορία του

Maxairas_SP_image_2_1100x605

Το ενδιαφέρον του Κωνσταντίνου για το περιβάλλον, την κλιματική κρίση και το πως διαβιούμε μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα γίνεται δράση το 2015, όπου αποφασίζει να ασχοληθεί με την Oργάνωση ΓΗ. Μέσα από δύσκολες στιγμές της ζωής του συνειδητοποιεί ότι κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος και αποφασίζει να γίνει μέλος μιας ομάδας που στηρίζει από κοινού την ίδια προσπάθεια: Τη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα ευημερεί για όλους.

“Κάποιες φορές χρειάζεται να αφήνεσαι σε ανθρώπους που με αγάπη είναι εκεί για εσένα και σε στηρίζουν να πας παρακάτω.”

Maxairas_SP_image_3_840x460

Στηρίζοντας ευπαθείς κοινωνικά ομάδες στην Οργάνωση ΓΗ

Για τον Κωνσταντίνο, ο ανθρώπινος πόνος είναι το μεγαλύτερο μάθημα στη ζωή. Ο χρόνος που περνάει με παιδιά με νοητική υστέρηση, ηλικιωμένους και προσφυγόπουλα, οι ιστορίες που αφηγούνται για το πως περάσαν βουνά, βγήκαν στη θάλασσα και έπρεπε να κολυμπήσουν, πως έχασαν αδέλφια μέσα στο κύμα, είναι εμπειρίες που δεν ξεχνιούνται ποτέ και από την άλλη τον έχουν κάνει πολύ πιο δυνατό, βλέποντας το πόσο ανθεκτικοί είναι οι ίδιοι…

“Η απώλεια είναι ο τρόπος που τελικά μαθαίνουμε.. και είτε θα προχωρήσουμε σε ένα άλλο επίπεδο ή θα χάσουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας.”

Maxairas_SP_image_4_1366x682

Βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα

Τα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα της Οργανωσης ΓΗ απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και αφορούν στο περιβάλλον, την επαγγελματική κατάρτιση και επιμόρφωση, καθώς και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως άτομα τρίτης ηλικίας, άτομα με νοητική υστέρηση και πρόσφυγες. Ένα πολύ σημαντικό όφελος των προγραμμάτων αυτών είναι η έννοια της κοινωνικοποίησης.

“H επαφή με τη φύση μπορεί να τους δώσει μια ψυχική δύναμη την οποία είναι δύσκολo να βρουν στην καθημερινότητά τους.”

Maxairas_SP_image_5_839x460

Τα προγράμματα που προσφέρονται στην Οργάνωση ΓΗ έχουν κοινό παρονομαστή τη σύνδεση με τη φύση, καλώντας τους συμμετέχοντες να επισκεφθούν το λαχανόκηπο, να φροντίσουν μαζί με την ομάδα τη βιοποικιλότητα του, να μάθουν από που προέρχεται η τροφή, πως ακριβώς αυτό επηρεάζει την οικονομία και τελικά το πώς προοδεύουμε σαν κοινωνία.

“Στο λαχανόκηπο, δίπλα στη φύση είναι που κατανοούμε στην πράξη ότι κανένας δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν μονάδα. Εδώ όλα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και συνέργειας.”

Η Οργάνωση ΓΗ ξεκίνησε αρχικά ως μια ιδέα και τελικά ιδρύθηκε σχεδόν πριν από 10 χρόνια, το 2010, από μια ομάδα ανθρώπων που αναγνώρισε την αναγκαιότητα να συνδράμει στη συζήτηση για το ποιο είναι το μέλλον του πολιτισμού μας, ιδίως σε σχέση με τις αλλαγές που βλέπουμε στο περιβάλλον. Σήμερα, πέραν της βασικής έμμισθης ομάδας, ο αριθμός των εθελοντών κυμαίνεται ανάλογα με τις δραστηριότητες και την εποχή, φτάνοντας και σε μεγέθη της τάξης των 500 εθελοντών από 42 χώρες.

“H δουλειά μου θεωρώ ότι είναι η πιο εύκολη και ευχάριστη δουλειά στον κόσμο.”

Για τον Κωνσταντίνο, η δουλειά σε καθημερινή βάση μπορεί να είναι κουραστική, αλλά τίποτα δεν τον ευχαριστεί περισσότερο από το να περιτριγυρίζεται από το φυσικό στοιχείο και από ανθρώπους που ξαναβρίσκουν τη θέλησή τους για ζωή, μέσα από την επαφή τους με τη φύση και την ανάπτυξη δεσμών. Γιατί για τον Κωνσταντίνο, ο πρωταρχικός δεσμός είναι ότι όλοι είμαστε μέρος της φύσης.

“Mετά από μια μέρα στο λαχανόκηπο φεύγουμε όλοι με ένα χαμόγελο.”Τα παιδιά που συμμετέχουν στα βιωματικά προγράμματα, δεν έχουν κανέναν δισταγμό. Τους είναι πολύ φυσική η διαδικασία να πιάσουν το φυτό με το χέρι τους, να το μυρίσουν, να το ακουμπήσουν…

“Έχω ένα μυστικό για να ξεπερνάμε τα εμπόδια της ζωής… Να μην τα θεωρούμε εμπόδια.”

https://www.organizationearth.org

Κάνοντας κλικ στο(α) παρακάτω Link (σύνδεσμος) , θα μεταφερθείτε σε ένα άλλο site (ισότοπο) που λειτουργεί ανεξάρτητα και δεν το διαχειρίζεται η GSK. H GSK δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο αυτού του site. Εάν δεν επιθυμείτε να φύγετέ από το παρόν site, μην επιλέξετε το/τα παρακάτω link.

Panadol Extra - For everyday Toughies

Panadol Extra
για τον δυνατό πόνο.

To Panadol Extra προσφέρει αποτελεσματική ανακούφιση απο τους δυνατούς πόνους όπως πονοκέφαλο, σωματικούς πόνους, ημικρανίες, πόνους αρθρώσεων, πονόδοντο, πονόλαιμο και πόνους περιόδου. Μάθετε πως το Panadol Extra προσφέρει 3 φορές πιο γρήγορη απορρόφηση για δράση στον δυνατό πόνο* και διευκολύνει το έργο των σύγχρονων Toughies.

*σε σύγκριση με τα κοινά δισκία με το συνδυασμό παρακεταμόλης και καφεΐνης στα πρώτα 30 λεπτά βάσει στοιχείων φαρμακοκινητικής.

Επιλέγοντας τον παραπάνω σύνδεσμο,

θα μεταφερθείτε σε εξωτερική ιστοσελίδα η οποία λειτουργεί
ανεξάρτητα και δεν ανήκει στην GSK. Η GSK δεν αναλαμβάνει ευθύνη
όσον αφορά το περιεχόμενο της παραπάνω ιστοσελίδας.
Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να μεταφερθείτε εκτός της ιστοσελίδας
της GSK, παρακαλούμε μην επιλέξετε τον παραπάνω σύνδεσμο.

Να συνεχίσει Μείνε σε αυτή τη σελίδα